Echografie

Blessure onderzoek

Dokter Konijnenberg is echografist en gespecialiseerd in echo onderzoek van gewrichten en spieren. Door zijn expertise op het gebied van onderzoek, diagnose en behandeling van ( sport) blessure is Drs konijnenberg ook part-time werkzaam in ICONE een zelfstandig behandel centrum Orthopaedie en sportletsels. Samen met de othopaed wordt wetenschappelijk onderzoek en lezingen gegeven op het gebied van Orthopaedie. 
Binnen de praktijk wordt echografie toegepast op verschillende gebieden zoals, gewrichten, spieren en pezen, bloedvaten, buikonderzoek, gynaecologisch onderzoek
In 2012 wordt mogelijk ook echografie van het hart toegevoegd.

Dynamisch of statisch

Dynamisch onderzoek staat lijnrecht tegenover 'statisch' onderzoek, zoals een röntgenfoto of een MRI. Statisch wil zeggen dat het gewricht, de spieren en pezen stil liggen en niet bewegen tijdens het onderzoek. Juist  de beweging is zo belangrijk, omdat een blessure zich meestal openbaart bij het gebruik van de aangedane spier of pees. Daarom kiest drs. Konijnenberg in voorkomende gevallen voor dynamisch onderzoek.

De beste apparatuur

Echografie geeft aantoonbaar goede resultaten. Al enige tijd doet drs. Konijnenberg daarmee goede ervaringen op. Ook uit onderzoeken elders is gebleken dat een echo van de schouder een betere diagnose levert dan een MRI. Drs. Konijnenberg beschikt over kwalitatief hoogstaande apparatuur voor echografisch onderzoek. Als dat nodig is kan het onderzoek direct uitgevoerd worden.
 

Aanbod

Nadat de diagnose door Drs. Konijnenberg gesteld is wordt een behandeling voorgesteld. De behandeling kan bestaan uit echogeleide puncties, voor het laten afvloeien van ontstekingsvocht of bloedingen of echogeleide injecties, waarbij hormonen in lage concentraties maar heel gericht op of in de problematische plek gespoten kan worden. Ook kan behandeling door een manueel of fysiotherapeut aan te bevelen zijn.